Skip to main content

Nyheter

Hyresrätten tar mark

Edsberg Ribbings väg 8 oktober 2023 1
Från att ha varit mer eller mindre utrotningshotad i Sollentuna, har det byggts, byggs och kommer att byggas fler hyresrätter.


Sedan 2007 har nästan 2 000 av Sollentunahems hyresrätter ombildats till bostadsrätter, och byggandet av nya hyresrätter har legat väldigt lågt sedan dess. Ungefär var tredje eller vart fjärde år har Sollentunahem byggt nytt exempelvis. Någon enstaka prvat aktör har byggt hyresrätter under samma tidsperiod.

Det här ser ut att börja ändra på sig åt andra hållet så att säga. För något år sedan färdigställde Sollentunahem den sista etappen av kvarteret Esset på Ribbings väg i Edsberg. Totalt 133 hyresrätter byggdes. Nyligen startade renoveringen av det så kallade ungdomsboendet på Ribbings väg 91 som ska ge 77 nya hyresrätter. Projektet är försenat med tre år.

Vad gäller Väsjöprojektet, som sammantaget ska ge över 4 000 nya bostäder, så fanns det från början inte med några hyresrätter alls i planerna. Nu har två privata företag byggt två hyreshus vid Väsjö torg och kommunen har tagit med hyresrätter i sin senaste detaljplan för området.
Andra kommunala planer som omfattar hyresrätter är invid Danderydsvägen i Edsberg, vid korsningen Skyttevägen Ribbings väg i Edsberg, invid Sollentunavägen i Häggvik samt Rotebro. Inget av dessa projekt är påbörjade ännu utan ligger kvar på ritbordet.

När detta skrivs är det inte känt om det finns några hyresrätter med i detaljsplanearbetet för Södra Häggvik (handelsområdet).

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .