Skip to main content

Nyheter

John Mattson köper fastigheter och sparkar personal

John Mattson logga
När Sollentuna kommun skröt om att de sålt delar av Sollentunahem till ett seriöst familjeföretag från Lidingö höjde vi från Hyresgästföreningen ett varningens finger.

Jag är ledsen att behöva säga att vi fick rätt igen. Vi varnade för att bolaget i samma veva som de första inköpen i Rotebro börsnoterades på Stockholmsbörsen. Sedan dess har utvecklingen gått fort. Bolaget köper upp mängder av fastigheter medan aktien rasar. När Rotebro inhandlades låg aktien på närmre 200 kronor och nu är den ner på 70 kronor. Den 24 oktober gick John Mattssons Vd Per Nilsson ut och sa det vi väntat på. Bolaget sparkar var femte anställd.

Uppsägningar och sämre förvaltning

Nu kommer det besked som Hyresgästföreningen Sollentuna och dess förhandlingsråd väntat på. John Mattsson ska säga upp 20% av personalen. Företaget som lovat aktieägarna rejält ökad aktieutdelning är pressat när bolaget nu mer än halverat sitt aktievärde.

Priset kommer naturligtvis att betalas av hyresgästerna som redan i dag är förbannade över att det inte går att få tag i John Mattsson och servicen är under all kritik. Senast i veckan blev Hyresgästföreningen Sollentuna uppringd av en förbannad hyresgäst som tvingades slänga sina grovsopor hos Sollentunahem med hjälp av vänner då John Mattsson utan att informera efter köpet bara tog bort det. Något som vi på Hyresgästföreningen menar strider mot förhandlingsordningen.

Att sälja fler fastigheter i Sollentuna till John Mattsson är hål i huvudet

Den utveckling vi sett är precis det vi från Hyresgästföreningen varnade för när Sollentunahem först sålde Rotebro och Rotsunda för att sedan även sälja Häggvik och Skälby. Därför är det extra oroligt när nu stora Centrumaktörer i Edsberg säger att Sollentunahem påstår att det redan är klart att John Mattsson ska köpa och ta över 730 lägenheter och Edsbergs centrum i augusti 2023.

Det är dags att Sollentunas hyresgäster och butiksägare reser på sig. För vi är utsatta för ett bostadskrig signerat Maria Stockhaus och Moderaterna. För Sollentunas medborgare i hyresrätt orkar inte bli mer rättslösa och fattiga i en ideologisk utförsäljning. En utförsäljning där kommunen nu dessutom skulle tvingas sälja till underpris på grund av marknadsläget.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .