Skip to main content

Nyheter

Bostadspolitisk föreläsning på Edsbergs torg

Valmöte 1
Lördagen den 27 augusti höll Hyresgästföreningen Sollentuna en bostadspolitisk föreläsning på Edsbergs torg.

På inbjudan av Socialdemokraterna i Sollentuna genomförde Hyresgästföreningen en bostadspolitisk föreläsning på Edsbergs torg den 27 augusti.

Valmöte 4
Torgmötet inleddes av oppositionsrådet Anton Lindgren (S) som pratade om den utförsäljnings- och ombildningspolitik som den politiska majoriteten sedan länge bedriver i Sollentuna. Vidare om hur man på olika sätt för över miljardbelopp från Sollentunahem till andra kommunala bolag.

Valmöte 2
Jonas Lundborg
från Hyresgästföreningen region Stockholms höll i själva föreläsningen och Hyresgästföreningen region Stockholms ordförande Susanne Sjöblom, Hyresgästföreningen Sollentunas Folkrörelseutvecklare Johan Flyckt samt Hyresgästföreningen Sollentunas ordförande Thomas Axelsson utgjorde frågepanel efter föreläsningen.

Valmöte 3
Detta torgmöte samlade ett femtiotal personer denna soliga och mycket varma lördagseftermiddag.

Att detta genomfördes just i Edsbergs centrum har en kraftigt laddad orsak. Den politiska majoriteten i Sollentuna kommun vill sälja ut drygt 730 hyresrätter i Edsberg samt hela Edsbergs centrum. Och det är allt annat än populärt bland Edsbergborna. Allt annat än populärt.

Valmöte 5
Egentligen skulle det ha genomförts en bostadspolitisk debatt denna dag mellan (S) och (M). Men Sollentunamoderaterna vägrade att ställa upp, och uttalade också att de inte medverkar på några möten eller aktiviteter där Hyresgästföreningen Sollentuna på något sätt är med (!).

Sollentunamoderaterna saknar alltså all respekt för Edsbergsborna och också för det faktum att Hyresgästföreningen Sollentuna representerar mer än 7 000 hyresgäster i kommunen. Det är närmare tio procent av kommunens invånare. Fler om man räknar in familjerna.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .