Skip to main content

Nyheter

Bostadsägare som tar ut ockerhyror belönas

logojagvillha
Menar företrädare för jagvillhabostad.nu.

I en debattartikel i GP menar Alexander Wilson van Deurs och Miranda Thulin, bägge representanter för organisationen jagvillhabostad.nu, att straffen för att ta ut för höga andrahandshyror behöver skärpas.

Enligt Boverket ligger påslagen på andrahandshyror på hela 65 procent. Detta ska ses mot regelverket som tillåter den faktiska lägenhetskostanden plus 15 procents tillägg för möbler.

- ”För en regering som tycks vara besatt av ordning och straff borde detta vara ett högprioriterat område. För detta är ingenting som individen själv kan lösa. Den som klagar över hyran blir nämligen uppsagd och av med sitt hem”, skriver Wilson van Deurs och Thulin.

Man kritiserar också regeringen för att vilja höja det skattefria beloppet vid andrahandsuthyrning från 40 000 till 50 000 kronor.

- "Det är absurt att göra det ännu mer lönsamt för uthyrare att profitera på en grupp som på grund av bristande politiskt ansvarstagande saknar alternativ. Vad som behövs är fler hyresrätter till rimliga priser, inte fler bostadsrätter uthyrda i andrahand till astronomiska summor”, skriver artikelförfattarna.

Läs artikeln på GP Debatt: https://www.gp.se/debatt/sluta-belona-bostadsagare-som-kan-ta-ockerhyror.aefaff2b-1b35-474e-b03e-13f9ed1eaef2.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .