Skip to main content

Positiva tongångar på möte om flyktingboende i Rotsunda

affisch25nov
Onsdagen den 25 november höll Hyresgästföreningen Sollentuna tillsammans med ABF ett informationsmöte om det flyktingboende som håller på att byggas i Rotsunda.

Tillsammans med Hyresgästföreningen Rotsunda hölls detta möte i syfte att ge invånarna i området möjlighet till att få information om vad detta boende är och innebär, vad kommunen och andra myndigheter kommer att göra för de boende samt möjlighet att få svar på frågor om det hela.

Dessa medverkande gjorde bra ifrån sig och gav bra information, samt svar på de drygt 40 mötesdeltagarnas frågor:
Magnus Ramstrand (KD), kommunstyrelsen
Richard Meyer (S), ledamot i fullmäktige
Åsa Brännström, Sollentuna kommun
Petra Schmidt Andersson, ABF
Jonas Lundgren, kommunpolis
Ulf Wedlund, AB Sollentunahem
Monica Strid Sellander, Sollentuna kommun
Hayan Ismail, Migrationsverket

Efter lite debatt om bostadsbristen i såväl län som nation, diskussion och frågor så kom flera förslag på aktiviteter för flyktingarna fram. Bland annat att anordna någon slags välkomstfest för de som flyttar in, studiecirklar i svenska och samhällsämnen och fotbollsaktiviteter.

Av den anledningen kommer Hyresgästföreningen att bjuda in intresserade hyresgäster till ett möte i början av januari för att organisera detta tillsammans med ABF.

De första flyktingarna, som har uppehållstillstånd, flyttar in i de första 16-18 lägenheterna i Rotsunda i januari 2016. De hyr sina bostäder av AB Sollentunahem och får ta del av insatser från Arbetsförmedlingen. Planen är att bygga ungefär lika många lägenheter till, vilket AB Sollentunahem har sökt bygglov för.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .